46. Međunarodni sajam građevinarstva

Na Beogradskom sajmu svečano je otvoren 46. Međunarodni sajam građevinarstva pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

Od 27. do 30. aprila 2022. godine u halama 1, 1A, 2, 3, 3A, 4 i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma odigraće se vodeći sajamski događaj u građevinskoj industriji u regionu jugoistočne Evrope, a ovogodišnji moto je „Budućnost u izgradnji“.

Svečano otvarajući Sajam građevinarstva, ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izrazio je zadovoljstvo što ovu manifestaciju otvara u godini jubileja Beogradskog sajma, 85. godišnjice postojanja.

„Nema važnije manifestacije koja će pokazati ekonomski razvoj i napredak Srbije nego što je to ovaj sajam. I moto ovogodišnjeg sajma, ‘Budućnost u izgradnji’ govori o stanju duha i ambiciji, koje svi u ovom sektoru imamo. Iza nas su dve teške godine tokom kojih je građevinarstvo u Srbiji pokazalo da može da se suoči sa izazovima i da pokaže visok nivo efikasnosti i rada i, što je najvažnije, da obezbedi stalan prihod investicija“, rekao je ministar.

Aditivi

Upotreba aditiva za beton u cilju promena njihovih osobina postoji veoma dugo. Postoje dve vrste aditiva za beton. Aditivi u tečnom stanju i vidu praha. Upotreba...

Kako se pravi beton?

spot_img